Emir ve Yılmaz’ı unutmayacağız
Van’da 9 Kasım 2011’de meydana gelen ikinci depremde Bayram Otel’in yıkılması sonucu, haber takibi için orada bulunan meslektaşlarımız Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz’ın da aralarında…
Van’da 9 Kasım 2011’de meydana gelen ikinci depremde Bayram Otel’in yıkılması sonucu, haber takibi için orada bulunan meslektaşlarımız Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz’ın da aralarında…
Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP), 20 günü aşkın zamandır Kobanê sınırında görev yapan gazetecileri ziyaret etti. GÖP, bölgeye giden heyetin izlenimleriyle Kobanê- Suruç sınırında görev yapan…
Foto muhabiri Erkan Koyuncu’nun Florya Metin Oktay Tesisleri’nin giriş kapısına sıkışarak yaşamını yitirmesi üzerinden bir ay geçerken meslektaşları ve Türkiye Gazeteciler Sendikası davanın takipçisi olacaklarını…
Sabah Gazetesi fotomuhabiri Erkan Koyuncu, Galatasaray’ın antrenmanını takip etmek için gittiği Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaşanan iş cinayeti sonucu yaşamını yitirdi. Üzüntümüz tarifsiz. Meslektaşımızın ailesine,…
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Soma’da gazetecileri de hedef alan polis şiddetine tepki gösterdi. Sendikadan yapılan açıklamada, “Madende yaşanan ölümlerden sonra tüm Türkiye işçi sağlığı ve…
Doğan Haber Ajansı muhabirleri Cem Emir (26) ve Sebahattin Yılmaz (56), Van’da görev yaptıkları sırada, 9 Kasım 2011’de meydana gelen ikinci depremde çöken Bayram Otel’in…
İŞ CİNAYETİNDE YAŞAMINI YİTİREN MESLEKTAŞLARIMIZ SEBAHATTİN YILMAZ VE CEM EMİR’İ ANIYORUZ Van’da 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen ikinci depremde, yetkililerin sorumluluklarını yerine getirmeyişi nedeniyle çöken…
Sendika hakkınızı korur. Sendikalı çalışanlar daha yüksek maaş alır. Sendikalı işyerinde insanca çalışma düzeni vardır. İzin ve ikramiyeler de cabası.
Ücretiniz, fazla mesai ücretiniz, bayram çalışmanız, hafta tatili çalışmanız ödenmezse; çalıştığınız kurumun yayın politikasında kabul edilemez bir değişiklik olmuşsa, SGK sigortanız süresinde ve tam olarak yapılmamışsa ve bu düzeltilmemişse, haklı sebeplerle istifa edip kıdem tazminatınızın ödenmesini talep edebilirsiniz.
Yıllık izinin kullanılması esastır. Meslek kıdeminiz 10 yıldan düşük ise yılda dört hafta ücretli izin hakkınızdır. Meslek kıdeminiz 10 yıl ve üstü ise yılda altı hafta izin yapabilirsiniz.
Toplu iş sözleşmesiz işyerlerinde altı gün çalışmanız talep edilebilir ve yasaya göre 48 saat ‘normal’ çalışma sürenizdir. 49. saat artık fazla çalışmadır ve ayrıca ücretlendirilmesi gerekir. İşten ayrılırken geriye doğru beş yıllık fazla mesai ücretinizi isteyebileceğinizi unutmayın.
O işyerinde gazetecilik yaptığınızı gösterecek, haberleri, fotoğrafları, taksi fişlerini, yazışmaları biriktirin. İşyerinden ayrıldıktan sonraki beş yıl içinde dava açıp sigortasız günlerinizin karşılığını alırsınız.
Sakin olun. Şirket o anki şaşkınlığınızdan faydalanmaya çalışabilir. Hiçbir belgeye imza atmayın. Fotoğraflarını çekip Sendika’nın avukatlarına gönderin ve onların yönlendirmelerini dinleyin.