TGS 65 yaşında
Türkiye’de medya çalışanlarının en köklü ve en güçlü meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) 65. yaşını kutluyor. Cevat Fehmi Başkut, Nazım Ulusay, Melih Yener,…
Türkiye’de medya çalışanlarının en köklü ve en güçlü meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) 65. yaşını kutluyor. Cevat Fehmi Başkut, Nazım Ulusay, Melih Yener,…
Dönem Sözcülüğünü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin yaptığı Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) 24 Haziran 2016 Cuma günü saat 11.00’de “Gazetecilik ve Dayanışma” başlıklı bir basın toplantısı düzenliyor.…
Türkiye basın tarihinde yine kara bir gün yaşıyoruz. Gazetecilerin uğradıkları hak ihlallerini yakından takip eden sendikamız üyesi ve RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Ahmet Nesin,…
Son günlerde basının üzerinde giderek ağırlaşan baskılar, sansür uygulamaları, akreditasyonlar, operasyonlar, fiziki ve sözlü saldırılar nedeniyle TGC-TGS-ÇGD ve DİSK Basın-İş; tüm medya kuruluşlarının yöneticileri bir…
TGC – TGS – ÇGD – DİSK Basın İş 8 Eylül’de Basın Müzesi’nde saat 11.00’de toplantı düzenliyor. Son günlerde basının üzerinde giderek ağırlaşan baskılar, sansür…
Türkiye Gazeteciler Sendikası, son dönemde yoğun şekilde baskı ve devlet şiddetine maruz bırakılan, işyerleri basılan, çalışma arkadaşları gözaltına alınan, tutuklanan, polis tarafından tartaklanan gazetecilerle birlikte…
Son günlerde gazetecilere yönelik baskılar ve saldırılar artarak devam ediyor. Gazeteciler tutuklanıyor, gözaltına alınıyor, darp ediliyor, haklarında davalar, soruşturmalar açılıyor. Gazeteciler adliyeleri mesken tutmak zorunda…
Sendika hakkınızı korur. Sendikalı çalışanlar daha yüksek maaş alır. Sendikalı işyerinde insanca çalışma düzeni vardır. İzin ve ikramiyeler de cabası.
Ücretiniz, fazla mesai ücretiniz, bayram çalışmanız, hafta tatili çalışmanız ödenmezse; çalıştığınız kurumun yayın politikasında kabul edilemez bir değişiklik olmuşsa, SGK sigortanız süresinde ve tam olarak yapılmamışsa ve bu düzeltilmemişse, haklı sebeplerle istifa edip kıdem tazminatınızın ödenmesini talep edebilirsiniz.
Yıllık izinin kullanılması esastır. Meslek kıdeminiz 10 yıldan düşük ise yılda dört hafta ücretli izin hakkınızdır. Meslek kıdeminiz 10 yıl ve üstü ise yılda altı hafta izin yapabilirsiniz.
Toplu iş sözleşmesiz işyerlerinde altı gün çalışmanız talep edilebilir ve yasaya göre 48 saat ‘normal’ çalışma sürenizdir. 49. saat artık fazla çalışmadır ve ayrıca ücretlendirilmesi gerekir. İşten ayrılırken geriye doğru beş yıllık fazla mesai ücretinizi isteyebileceğinizi unutmayın.
O işyerinde gazetecilik yaptığınızı gösterecek, haberleri, fotoğrafları, taksi fişlerini, yazışmaları biriktirin. İşyerinden ayrıldıktan sonraki beş yıl içinde dava açıp sigortasız günlerinizin karşılığını alırsınız.
Sakin olun. Şirket o anki şaşkınlığınızdan faydalanmaya çalışabilir. Hiçbir belgeye imza atmayın. Fotoğraflarını çekip Sendika’nın avukatlarına gönderin ve onların yönlendirmelerini dinleyin.