Yayın yasaklarını kabul etmiyoruz
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yapımı devam eden yol inşaatında yaşanan iş cinayeti hepimizi derinden üzmüştür. Son yıllarda artış gösteren iş cinayetleri güvencesiz çalışmanın sonuçlarından biridir. Böylesi…
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yapımı devam eden yol inşaatında yaşanan iş cinayeti hepimizi derinden üzmüştür. Son yıllarda artış gösteren iş cinayetleri güvencesiz çalışmanın sonuçlarından biridir. Böylesi…
Adana’da dün yüreklerimizi dağlayan bir facia yaşandı. 11 öğrenci ve 1 görevli olmak üzere 12 kişi çıkan yangında yaşamını yitirdi. İhmallerle dolu bu yangında yaşamını…
10 Ekim günü Ankara’da yaşanan bombalı saldırı da 102 yurttaşımız yaşamanı yitirmesinin ardından Ankara 6. Sulh Ceza Hâkimliğince alınan yayın yasağına TGS tepki gösterdi. Türkiye…
Geçtiğimiz beş yıl içinde 150’den fazla soruşturma için yayın yasağı kararı alındı. Zaman’dan Faruk Alan’ın haberine göre, yayın yasağı getirilen önemli olaylar şöyle: Ankara patlaması:…
Gazetecilere Özgürlük Platformu yaptığı açıklamayla Emek, Barış, Demokrasi mitingine yapılan saldırıyı kınadı. Açıklamada, katliama ilişkin yayın yasağına da tepki gösterildi. “Daha fazla barış ve demokrasi…
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikasının düzenlediği “Basında Davalar Yılı: 2014” başlıklı toplantıda gazetecilere en çok baskının yapıldığı yılın 2014 olduğuna dikkat çekildi. 2014…
Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, AKP hükumetinin, haklarındaki yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle istifa ettirilmiş dört eski bakanı hakkında TBMM’de yürütülen soruşturmaya yönelik…
Sonunda bu da oldu! Türkiye’nin “demokrasi” tarihinde ilk defa bir yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet olayının, halk iradesinin somutlaştığı mekan olan TBMM komisyonunda soruşturulmasına yayın yasağı…
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, yolsuzlukla ilgili yayın yasağına tepki gösterdi. Yayın yasağını sansür olarak yorumlayan Durmuş şu ifadeleri kullandı: “17…
Sendika hakkınızı korur. Sendikalı çalışanlar daha yüksek maaş alır. Sendikalı işyerinde insanca çalışma düzeni vardır. İzin ve ikramiyeler de cabası.
Ücretiniz, fazla mesai ücretiniz, bayram çalışmanız, hafta tatili çalışmanız ödenmezse; çalıştığınız kurumun yayın politikasında kabul edilemez bir değişiklik olmuşsa, SGK sigortanız süresinde ve tam olarak yapılmamışsa ve bu düzeltilmemişse, haklı sebeplerle istifa edip kıdem tazminatınızın ödenmesini talep edebilirsiniz.
Yıllık izinin kullanılması esastır. Meslek kıdeminiz 10 yıldan düşük ise yılda dört hafta ücretli izin hakkınızdır. Meslek kıdeminiz 10 yıl ve üstü ise yılda altı hafta izin yapabilirsiniz.
Toplu iş sözleşmesiz işyerlerinde altı gün çalışmanız talep edilebilir ve yasaya göre 48 saat ‘normal’ çalışma sürenizdir. 49. saat artık fazla çalışmadır ve ayrıca ücretlendirilmesi gerekir. İşten ayrılırken geriye doğru beş yıllık fazla mesai ücretinizi isteyebileceğinizi unutmayın.
O işyerinde gazetecilik yaptığınızı gösterecek, haberleri, fotoğrafları, taksi fişlerini, yazışmaları biriktirin. İşyerinden ayrıldıktan sonraki beş yıl içinde dava açıp sigortasız günlerinizin karşılığını alırsınız.
Sakin olun. Şirket o anki şaşkınlığınızdan faydalanmaya çalışabilir. Hiçbir belgeye imza atmayın. Fotoğraflarını çekip Sendika’nın avukatlarına gönderin ve onların yönlendirmelerini dinleyin.