#GazeteciligiSavunmak
“Medya Özgürlüğü ve Gazeteci Hakları Uluslararası Konferansı”nda gazetecilerin sorunları ele alındı.
“Medya Özgürlüğü ve Gazeteci Hakları Uluslararası Konferansı”nda gazetecilerin sorunları ele alındı.
Türkiye Gazeteciler Sendikası Yurt gazetesindeki işten atmaları ve işverenin toplusözleşme görüşmelerine başlamamasını protesto etti. Gazetenin bulunduğu Profilo Alışveriş Merkezi önünde toplanan gazeteciler “Yoldaş diyor, maaş…
Nuh Köklü’yü medya çalışanlarının emek mücadelesinde yaşatacağız.
Türkiye Gazeteciler Sendikasının çağrısıyla başlayan dayanışma eylemine Cumhuriyet, BirGün, Evrensel, Taraf, Radikal, Yurt, Hürriyet, Posta, CNN Türk gibi farklı medyalardan yüzlerce meslektaşımız katıldı.
Türkiye Gazeteciler Sendikası, şiddete uğrayan gazetecilerin durumuna dikkat çekmek amacıyla gazetecilere baret dağıttı. TGS, yılbaşı gecesi İstanbul Taksim’de çalışan gazetecilere baret dağıttı. Taksim Tramvay Durağı’nda…
Gazeteci Forumu’nun çağrısıyla yapılan Penguen Kutupta Güzel eyleminden… Fotoğraflar: Zeynep Kuray Gazeteci Forumu’nun çağrısıyla yapılan Penguen Kutupta Güzel eyleminden… Fotoğraflar: Zeynep Kuray
BU PAKET KADINLARA DEĞİL, SERMAYEYE MÜJDE! Kadın Emeği Platformu olarak, Kadın İstihdamı Paketi’ni protesto etmek için İstanbul Ticaret Odası’nın önündeydik… BU PAKET KADINLARA DEĞİL, SERMAYEYE…
Gazeteciler Aslı Aydıntaşbaş, Ece Temelkuran, Amberin Zaman, Ahmet Tulgar ve Ayşenur Arslan cezaevindeki gazeteciler için bir araya geldi.
Türkiye Gazeteciler Sendikası basına yönelik polis saldırısını kınayan bir açıklama yaptı Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Çağlayan Adliyesi önünde bugün saat 11:00′da bir basın açıklaması gerçekleştirdi.…
Sendika hakkınızı korur. Sendikalı çalışanlar daha yüksek maaş alır. Sendikalı işyerinde insanca çalışma düzeni vardır. İzin ve ikramiyeler de cabası.
Ücretiniz, fazla mesai ücretiniz, bayram çalışmanız, hafta tatili çalışmanız ödenmezse; çalıştığınız kurumun yayın politikasında kabul edilemez bir değişiklik olmuşsa, SGK sigortanız süresinde ve tam olarak yapılmamışsa ve bu düzeltilmemişse, haklı sebeplerle istifa edip kıdem tazminatınızın ödenmesini talep edebilirsiniz.
Yıllık izinin kullanılması esastır. Meslek kıdeminiz 10 yıldan düşük ise yılda dört hafta ücretli izin hakkınızdır. Meslek kıdeminiz 10 yıl ve üstü ise yılda altı hafta izin yapabilirsiniz.
Toplu iş sözleşmesiz işyerlerinde altı gün çalışmanız talep edilebilir ve yasaya göre 48 saat ‘normal’ çalışma sürenizdir. 49. saat artık fazla çalışmadır ve ayrıca ücretlendirilmesi gerekir. İşten ayrılırken geriye doğru beş yıllık fazla mesai ücretinizi isteyebileceğinizi unutmayın.
O işyerinde gazetecilik yaptığınızı gösterecek, haberleri, fotoğrafları, taksi fişlerini, yazışmaları biriktirin. İşyerinden ayrıldıktan sonraki beş yıl içinde dava açıp sigortasız günlerinizin karşılığını alırsınız.
Sakin olun. Şirket o anki şaşkınlığınızdan faydalanmaya çalışabilir. Hiçbir belgeye imza atmayın. Fotoğraflarını çekip Sendika’nın avukatlarına gönderin ve onların yönlendirmelerini dinleyin.