%25 büyüdük, barajı aştık
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, farklı sektörlerdeki çalışan sayısı ve sendikaların üye sayılarına ilişkin istatistikleri açıklandı. 95 bin 826 kişinin çalıştığı medya işkolunda…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, farklı sektörlerdeki çalışan sayısı ve sendikaların üye sayılarına ilişkin istatistikleri açıklandı. 95 bin 826 kişinin çalıştığı medya işkolunda…
Sendikamızın yeni yapılanması ve #5N1K1Sendika kampanyası duayen gazeteci Tuğrul Eryılmaz’ın da övgüsüne mazhar oldu. Bianet’e mülakat veren Eryılmaz, 10 Ocak’taki lansmanla ilgili şunları söyledi: “O…
Çi, çima û çawa, kî, kengî û li kuderê dikî nûçe bike, lê hêz ji sendîqayê bigire. Hêza nûçeyê bi nûçegihan, hêza nûçegihan jî bi…
Birinci haftasını geride bırakan #5N1K1Sendika kampanyasına ilgi her geçen gün artıyor. Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) 5 Ocak Pazar günü başlattığı 5N 1K 1Sendika kampanyası hız…
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Kadın Komisyonu olarak, “Medyanın eril, cinsiyetçi dilini değiştirmek için KENDİMİZDEN BAŞLIYORUZ” başlığıyla ilk atölyemizi gerçekleştirdik. TGS Genel Merkezi’nde 12 Ocak Pazar…
Bir 10 Ocak Gazeteciler Gününü çalışandan daha fazla binlerce gazetecinin işsiz kalıp çalışamaz olmasının acısı ve kimi çalışan “Gazeteciler’ in” de bazı çevrelerin sözcüsü olarak davranmalarının…
5 Ocak Pazar günü beş gazetenin yayımladığı ilanla başlayan 5N 1K 1Sendika kampanyasına ilgi her geçen gün artıyor. Pazartesi #5N1K1Sendika etiketiyle atılan tweet’lerden bazıları şöyle:…
Polis, demokratik protesto haklarını kullanmak isteyen yurttaşların yanı sıra, halkın haber alma hakkı için çalışan medya emekçilerine de her fırsatta şiddet uygulamayı sürdürüyor. Kadın ve…
İstanbul Kadıköy’de 22 Aralık Pazar günü yapılan İstanbul Kent Mitingi’nde iki kadın meslektaşımız polis şiddetiyle yaralandı. Bir kadın meslektaşımız gözünü kaybetme tehlikesi yaşadı. Taksim’de 27…
Türkiye Gazeteciler Sendikası, şiddete uğrayan gazetecilerin durumuna dikkat çekmek amacıyla gazetecilere baret dağıttı. TGS, yılbaşı gecesi İstanbul Taksim’de çalışan gazetecilere baret dağıttı. Taksim Tramvay Durağı’nda…
Sendika hakkınızı korur. Sendikalı çalışanlar daha yüksek maaş alır. Sendikalı işyerinde insanca çalışma düzeni vardır. İzin ve ikramiyeler de cabası.
Ücretiniz, fazla mesai ücretiniz, bayram çalışmanız, hafta tatili çalışmanız ödenmezse; çalıştığınız kurumun yayın politikasında kabul edilemez bir değişiklik olmuşsa, SGK sigortanız süresinde ve tam olarak yapılmamışsa ve bu düzeltilmemişse, haklı sebeplerle istifa edip kıdem tazminatınızın ödenmesini talep edebilirsiniz.
Yıllık izinin kullanılması esastır. Meslek kıdeminiz 10 yıldan düşük ise yılda dört hafta ücretli izin hakkınızdır. Meslek kıdeminiz 10 yıl ve üstü ise yılda altı hafta izin yapabilirsiniz.
Toplu iş sözleşmesiz işyerlerinde altı gün çalışmanız talep edilebilir ve yasaya göre 48 saat ‘normal’ çalışma sürenizdir. 49. saat artık fazla çalışmadır ve ayrıca ücretlendirilmesi gerekir. İşten ayrılırken geriye doğru beş yıllık fazla mesai ücretinizi isteyebileceğinizi unutmayın.
O işyerinde gazetecilik yaptığınızı gösterecek, haberleri, fotoğrafları, taksi fişlerini, yazışmaları biriktirin. İşyerinden ayrıldıktan sonraki beş yıl içinde dava açıp sigortasız günlerinizin karşılığını alırsınız.
Sakin olun. Şirket o anki şaşkınlığınızdan faydalanmaya çalışabilir. Hiçbir belgeye imza atmayın. Fotoğraflarını çekip Sendika’nın avukatlarına gönderin ve onların yönlendirmelerini dinleyin.