Sputnik’te grevciler kazanacak
Gazetecilerin sendika hakları için yürüttüğü onurlu, kararlı direnişin 100. günü. Yaklaşık bir yıl önce başladığımız sendika mücadelesinde üyelerimizin sendikalı, toplu iş sözleşmeli ve güvenceli çalışabilmelerini…
Gazetecilerin sendika hakları için yürüttüğü onurlu, kararlı direnişin 100. günü. Yaklaşık bir yıl önce başladığımız sendika mücadelesinde üyelerimizin sendikalı, toplu iş sözleşmeli ve güvenceli çalışabilmelerini…
Taraf Gazetesi çalışanlarından 5’i ücretlerini istedikleri için işten atıldı. Geçtiğimiz hafta ücret alacakları ödenmediği için eylem yapan Taraf Gazetesi çalışanlarından 5’inin işine son verildi. İşten…
DİSK, KESK, TMMOB, TTB tarafından düzenlenen ve 10 Ekim’de Ankara’da yapılacak olan “Emek, Barış, Demokrasi Mitingi” kana bulandı. Katledilenlerin sayısı en son Başbakanlık Koordinasyon Merkezi…
Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın Anka Haber Ajansı A.Ş. ile yürüttüğü toplu iş sözleşmesi görüşmeleri greve çıkıldığı gün uzlaşmayla sonuçlandı. Türkiye’nin en köklü haber ajansları arasında yer…
Çalışma koşullarının düzeltilmesi ve ücretlerinin yükseltilmesi talebiyle başlattıkların grevin 60. gününde olan Darphane işçilerine Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şubesinden destek geldi. “Grev kırıcılığına karşı…
Grevde 79. günü geride bırakan Sabah-atv çalışanlarının her cumartesi Taksim’de yaptıkları meşaleli yürüyüş, dayanışma yürüyüşüne dönüştü. Kitlesel geçen yürüyüşe, direnişteki Sinter Metal, Meha Tekstil ve Kurtiş Matbaa…
EFJ BAŞKANI KÖNİG: “TÜRK HÜKÜMETİ TEMEL HAKLARIN KORUNACAĞINI TEYİT ETMELİDİR” Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ), Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın, ATV ile Sabah gazete ve dergi gruplarının bağlı…
Sayın Başbakan, Eylül 2008’de AKP Ankara İl Teşkilatı’nın düzenlediği yemekte verdiğiniz demeçte, vatandaşları medyayı boykot etmeye davet ederek “Bu ülkede medya güvenilirliğini yitirmiş, kendini bitirmiştir.…
Dr. Atilla ÖZSEVER / Maltepe Üniversitesi Öğ. Gör. Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) ATV ve Sabah gazete ve dergi gruplarının bağlı olduğu Turkuvaz Medya Grubu’nda 13…
Her grev bir hak mücadelesidir. Hak tanımayan güçlüye karşı, örgütlü bir hak arayışıdır. Ama her grev “tarihi”dir diyemeyiz elbette. 13 Şubat’ta Türkiye yeni bir güne…
Ragıp Duran Önce gazeteciler sonra okurlar, atv-Sabah’daki grevden ne kadar haberdar? Sendika ve grev, geçmiş bir dönemin sözcük ve uygulamaları mı yoksa? Akhilleus sonunda nasıl…
Türkiye Gazeteciler Sendikası ile Turkuvaz (atv, Sabah ve dergi grubu) işyerlerinde 26 Haziran 2008 tarihinde başlayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, 60 günlük yasal süre içinde…
Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şubesi olarak, Türkiye Gazeteciler Sendikası’yla sürdürdüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerini hiçbir gerekçe göstermeden kesen TURKUVAZ grubunun sendikamızın işyeri temsilcisi Nuh KÖKLÜ’yü…
Turkuvaz işvereninin, ATV ile SABAH gazete ve dergi gruplarında Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) çoğunluğu bulunmadığı iddiasıyla açtığı davalar mahkeme tarafından reddedildi. Bilindiği üzere, TGS, öncelikle…
Sendika hakkınızı korur. Sendikalı çalışanlar daha yüksek maaş alır. Sendikalı işyerinde insanca çalışma düzeni vardır. İzin ve ikramiyeler de cabası.
Ücretiniz, fazla mesai ücretiniz, bayram çalışmanız, hafta tatili çalışmanız ödenmezse; çalıştığınız kurumun yayın politikasında kabul edilemez bir değişiklik olmuşsa, SGK sigortanız süresinde ve tam olarak yapılmamışsa ve bu düzeltilmemişse, haklı sebeplerle istifa edip kıdem tazminatınızın ödenmesini talep edebilirsiniz.
Yıllık izinin kullanılması esastır. Meslek kıdeminiz 10 yıldan düşük ise yılda dört hafta ücretli izin hakkınızdır. Meslek kıdeminiz 10 yıl ve üstü ise yılda altı hafta izin yapabilirsiniz.
Toplu iş sözleşmesiz işyerlerinde altı gün çalışmanız talep edilebilir ve yasaya göre 48 saat ‘normal’ çalışma sürenizdir. 49. saat artık fazla çalışmadır ve ayrıca ücretlendirilmesi gerekir. İşten ayrılırken geriye doğru beş yıllık fazla mesai ücretinizi isteyebileceğinizi unutmayın.
O işyerinde gazetecilik yaptığınızı gösterecek, haberleri, fotoğrafları, taksi fişlerini, yazışmaları biriktirin. İşyerinden ayrıldıktan sonraki beş yıl içinde dava açıp sigortasız günlerinizin karşılığını alırsınız.
Sakin olun. Şirket o anki şaşkınlığınızdan faydalanmaya çalışabilir. Hiçbir belgeye imza atmayın. Fotoğraflarını çekip Sendika’nın avukatlarına gönderin ve onların yönlendirmelerini dinleyin.