TGS’ye uluslararası dayanışma ödülü
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) basın özgürlüğü ve gazetecilerin sosyal hakları için yürüttüğü mücadele nedeniyle Silver Rose Uluslararası Dayanışma Ödülü’ne layık görüldü. Avrupa genelinde sosyal adaletin…
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) basın özgürlüğü ve gazetecilerin sosyal hakları için yürüttüğü mücadele nedeniyle Silver Rose Uluslararası Dayanışma Ödülü’ne layık görüldü. Avrupa genelinde sosyal adaletin…
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) temsilcileri, Diyarbakır’da 9 Haziran’da çıkan olaylarda yaralanan 3 gazeteciyi ziyaret etti. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır…
Türkiye Gazeteciler Sendikası, son dönemde yoğun şekilde baskı ve devlet şiddetine maruz bırakılan, işyerleri basılan, çalışma arkadaşları gözaltına alınan, tutuklanan, polis tarafından tartaklanan gazetecilerle birlikte…
Türkiye Gazeteciler Sendikası Yurt gazetesindeki işten atmaları ve işverenin toplusözleşme görüşmelerine başlamamasını protesto etti. Gazetenin bulunduğu Profilo Alışveriş Merkezi önünde toplanan gazeteciler “Yoldaş diyor, maaş…
Türkiye Gazeteciler Sendikası saldırıya uğrayan mizah dergisi Charlie Hebdo’nun karikatürlerini yayımlayan Cumhuriyet Gazetesi’nin dağıtımının polis tarafından engellenme girişimini sansür ve basın özgürlüğüne müdahale olarak nitelendirdi.…
Gazetecilere Özgürlük Plaftormu( GÖP) 10 ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” vesilesiyle 9 Ocak 2015 Cuma günü saat 14.00’de İstanbul’da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Konferans Salonu’nda…
Journalists Union of Turkey (TGS) and Journalists Association of Turkey (TGC) have condemned the detention of journalists in a police operation on Sunday while describing…
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikasının düzenlediği “Basında Davalar Yılı: 2014” başlıklı toplantıda gazetecilere en çok baskının yapıldığı yılın 2014 olduğuna dikkat çekildi. 2014…
Gazeteciler Cemiyeti ve Gazeteciler Sendikası 80’ye yakın gazeteci, sendikacı, akademisyen ve hukukçuyu bir araya getirerek Basın İş Kanununu ele aldı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve…
Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın Anka Haber Ajansı A.Ş. ile yürüttüğü toplu iş sözleşmesi görüşmeleri greve çıkıldığı gün uzlaşmayla sonuçlandı. Türkiye’nin en köklü haber ajansları arasında yer…
TGS Genel Başkanı Uğur Güç, Kocaeli Basın Müzesi’nde gazetecilerle bir araya geldi. Güç, basın mensuplarının haklarını ve bir arada olmanın önemini anlattı, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, farklı sektörlerdeki çalışan sayısı ve sendikaların üye sayılarına ilişkin istatistikleri açıklandı. 95 bin 826 kişinin çalıştığı medya işkolunda…
Türkiye Gazeteciler Sendikası, şiddete uğrayan gazetecilerin durumuna dikkat çekmek amacıyla gazetecilere baret dağıttı. TGS, yılbaşı gecesi İstanbul Taksim’de çalışan gazetecilere baret dağıttı. Taksim Tramvay Durağı’nda…
+1 televizyon kanalını kuran ancak daha sonra mali sorunlar, baskı ve sansür nedeniyle kendi kanallarından istifa etmek zorunda kalan medya çalışanları, Türkiye Gazeteciler Sendikası’nı (TGS)…
Grevde 79. günü geride bırakan Sabah-atv çalışanlarının her cumartesi Taksim’de yaptıkları meşaleli yürüyüş, dayanışma yürüyüşüne dönüştü. Kitlesel geçen yürüyüşe, direnişteki Sinter Metal, Meha Tekstil ve Kurtiş Matbaa…
Sendika hakkınızı korur. Sendikalı çalışanlar daha yüksek maaş alır. Sendikalı işyerinde insanca çalışma düzeni vardır. İzin ve ikramiyeler de cabası.
Ücretiniz, fazla mesai ücretiniz, bayram çalışmanız, hafta tatili çalışmanız ödenmezse; çalıştığınız kurumun yayın politikasında kabul edilemez bir değişiklik olmuşsa, SGK sigortanız süresinde ve tam olarak yapılmamışsa ve bu düzeltilmemişse, haklı sebeplerle istifa edip kıdem tazminatınızın ödenmesini talep edebilirsiniz.
Yıllık izinin kullanılması esastır. Meslek kıdeminiz 10 yıldan düşük ise yılda dört hafta ücretli izin hakkınızdır. Meslek kıdeminiz 10 yıl ve üstü ise yılda altı hafta izin yapabilirsiniz.
Toplu iş sözleşmesiz işyerlerinde altı gün çalışmanız talep edilebilir ve yasaya göre 48 saat ‘normal’ çalışma sürenizdir. 49. saat artık fazla çalışmadır ve ayrıca ücretlendirilmesi gerekir. İşten ayrılırken geriye doğru beş yıllık fazla mesai ücretinizi isteyebileceğinizi unutmayın.
O işyerinde gazetecilik yaptığınızı gösterecek, haberleri, fotoğrafları, taksi fişlerini, yazışmaları biriktirin. İşyerinden ayrıldıktan sonraki beş yıl içinde dava açıp sigortasız günlerinizin karşılığını alırsınız.
Sakin olun. Şirket o anki şaşkınlığınızdan faydalanmaya çalışabilir. Hiçbir belgeye imza atmayın. Fotoğraflarını çekip Sendika’nın avukatlarına gönderin ve onların yönlendirmelerini dinleyin.