Yayın dünyasında yeni bir nefes: Journo
Röportaj: İlden Dirini Journo… Henüz yayın hayatının başında bir dergi. “İnternet mecrasında, ya da basılı yayın olarak her gün bir yenisi hayatımıza giriyor zaten!” diyebilirsiniz.…
Röportaj: İlden Dirini Journo… Henüz yayın hayatının başında bir dergi. “İnternet mecrasında, ya da basılı yayın olarak her gün bir yenisi hayatımıza giriyor zaten!” diyebilirsiniz.…
Türkiye, Dünya Basın Özgürlüğü sıralamasındaki 180 ülke içinde 154. sırada. Medyaya yönelik baskı, şiddet, tutuklama ve yargılamaların devam ediyor olması ülkeyi yönetenlerin sıralamadaki yerlerinden memnun…
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas vitae sem dolor. Vestibulum molestie pretium sem in faucibus.
The secretary-general of the Journalists Union of Turkey (TGS), Mustafa Kuleli, has said that since the corruption probe that incriminated government ministers and businessmen went…
Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Kuleli, Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn’la Türkiye’deki gazetecilerin sorunlarını görüştü. Özgür ve çok sesli bir medya ortamının…
Board members of the Journalists Union of Turkey (TGS), together with the European Federation of Journalists (EFJ) and the International Federation of Journalists (IFJ), organized…
In a meeting with delegates of the European Federation of Journalists (EFJ) on Friday 20 March 2015, the EU Commissioner for European Neighbourhood Policy and…
“…Bana bakarak yumruğunu kaldırıp sıktı. Sonra o yumruk neydi diye sorulduğunda ‘Erkek adam sinirlenince ne yapar?’ dedi.” Sıkılan bu yumruk ve erkek adam ne yapar…
Gazeteciler Sendikasının yeni dergisi Journo yayın hayatına başladı. Sendikanın işyeri temsilcileri aracılığıyla medya çalışanlarına ücretsiz ulaştırdığı dergi farklı içeriğiyle dikkat çekiyor. İlk sayısında Aslı Aydıntaşbaş’ın…
Meslektaşlarımıza ve kamuoyuna; Haber takibi sırasında Star TV’nin erkek kameramanı tarafından kadın meslektaşlarımıza uygulanan şiddeti protesto etmek, hemen her gün alanda yaşadığımız benzer şiddet olaylarının…
“Eşdeğer işe eşit ücret” talebinin yükseltildiği ve bu mücadelede hayatını kaybeden kadınların anıldığı 8 Mart bir kez daha dünya genelinde kutlanacak. Kadına yönelik şiddet ve…
Sendika hakkınızı korur. Sendikalı çalışanlar daha yüksek maaş alır. Sendikalı işyerinde insanca çalışma düzeni vardır. İzin ve ikramiyeler de cabası.
Ücretiniz, fazla mesai ücretiniz, bayram çalışmanız, hafta tatili çalışmanız ödenmezse; çalıştığınız kurumun yayın politikasında kabul edilemez bir değişiklik olmuşsa, SGK sigortanız süresinde ve tam olarak yapılmamışsa ve bu düzeltilmemişse, haklı sebeplerle istifa edip kıdem tazminatınızın ödenmesini talep edebilirsiniz.
Yıllık izinin kullanılması esastır. Meslek kıdeminiz 10 yıldan düşük ise yılda dört hafta ücretli izin hakkınızdır. Meslek kıdeminiz 10 yıl ve üstü ise yılda altı hafta izin yapabilirsiniz.
Toplu iş sözleşmesiz işyerlerinde altı gün çalışmanız talep edilebilir ve yasaya göre 48 saat ‘normal’ çalışma sürenizdir. 49. saat artık fazla çalışmadır ve ayrıca ücretlendirilmesi gerekir. İşten ayrılırken geriye doğru beş yıllık fazla mesai ücretinizi isteyebileceğinizi unutmayın.
O işyerinde gazetecilik yaptığınızı gösterecek, haberleri, fotoğrafları, taksi fişlerini, yazışmaları biriktirin. İşyerinden ayrıldıktan sonraki beş yıl içinde dava açıp sigortasız günlerinizin karşılığını alırsınız.
Sakin olun. Şirket o anki şaşkınlığınızdan faydalanmaya çalışabilir. Hiçbir belgeye imza atmayın. Fotoğraflarını çekip Sendika’nın avukatlarına gönderin ve onların yönlendirmelerini dinleyin.