TGS 23.Olağan Genel Kurulu sonuçlandı
Türkiye Gazeteciler Sendikası 23. Olağan Genel Kurulu 30 Eylül-1 Ekim 2023 tarihlerinde Burhan Felek Konferans Salonu’nda yapıldı. Tek liste ile gerçekleşen seçimlerde Genel Başkanlığa Gökhan…
Türkiye Gazeteciler Sendikası 23. Olağan Genel Kurulu 30 Eylül-1 Ekim 2023 tarihlerinde Burhan Felek Konferans Salonu’nda yapıldı. Tek liste ile gerçekleşen seçimlerde Genel Başkanlığa Gökhan…
24 Temmuz tarihinde Sputnik İstanbul ve Ankara bürolarına astığımız grev ilanından sonra 24 üyemizin işten atılmasına karşı Türkiye Gazeteciler Sendikası Sputnik İstanbul ve Ankara ofisi…
Avrupa Gazeteciler Federasyonu, Schengen ülkelerinin Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamalarını eleştirerek çözüm istedi: Fiili vize ambargosuna son verin.
Gazeteciler Sendikası’nın yeni araştırmasına göre medya mensupları düşük maaşlarla haftada 45 saatten fazla çalışıyor ve yıllık izinlerini tam olarak kullanamıyor. Gazetecilerin %47,7’si mesleğini icra ederken siyasi baskı hissettiğini söylüyor.
Milliyet gazetesi genel yayın yönetmeni iken Mehmet Ali Ağca tarafından katledilen Abdi İpekçi unutulmadı. 44 yıl önce öldürüldüğü yerde bir araya gelen gazeteciler Türkiye’nin bağımsız…
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası ve DİSK Basın İş; Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Urfa ve Van’daki ev baskınlarında JINNEWS ve Mezopotamya Ajansı çalışanı 11 gazetecinin…
TGC, TGS, TYS, DİSK Basın İş, PEN Yazarlar Derneği ve TÜRKYAYBİR temsilcileri TBMM’ye gelmesi beklenen “dezenformasyon yasası”nın geri çekilmesini istedi. TBMM’ye 4 Ekim 2022 Salı…
AK Parti ve MHP’nin “dezenformasyon ve yalan haber” ile mücadele gerekçesiyle TBMM’ye sunduğu yasa değişikliğine Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) Başkan Yardımcısı Mustafa Kuleli sert tepki…
Alacakları için fabrika önünde mücadele eden ETF işçilerini 50. gününde Türkiye Gazeteciler Sendikası ziyaret etti. Ziyaret sırasında söz alan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, hem…
Kıtanın en büyük basın meslek örgütü olan ve 320.000’den fazla medya çalışanını temsil eden çatı örgütümüz Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ), genel kurulunu İzmir’de yapma kararı…
Danıştay, Basın Kartı Yönetmeliğine karşı açılan davada, “İletişim Başkanlığının yetkisinin kart vermekle sınırlı olduğu; kartın kimlere verileceği, hangi hâllerde basın kartının iptali gerekeceğinin belirlenmesi konusunda yetkisinin…
Gazetecileri engelleyen polislerin soruşturması yeniden açıldı. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi’nin, başkentte gazetecilerin görevini yapmasını engelleyen polisler hakkında yaptığı suç duyurusuna ilişkin dikkat çekici…
Türkiye Gazeteciler Sendikası kurulduğu 1952 yılından beri gazetecilerin ekonomik, sosyal ve editoryal bağımsızlıkları için mücadele eden bir sendikadır. Her zaman diyalogla çözüm üretmek için çaba…
Gazetecileri baskı altına almayı amaçlayan ve basın özgürlüğünü engellemeye yönelik 4001 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile çıkarılan Basın Kartı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 21.05.2021 tarihli Yönetmeliğe…
3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü, bu yıl kitlesel bir kampanyaya sahne oluyor. Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın açtığı #basınbelada etiketini kullanan gazeteciler, yaşadıkları zorluklara dikkat çekiyor.…
Türkiye’nin önde gelen gazetecileri özgür bir medya ortamını nasıl kurabileceklerini tartışmak üzere “Özgür Basın” dergisinde bir araya geldi. Kapağındaki özgün Sisifos illüstrasyonu ile dikkat çeken…
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ikinci kez yerel bir gazetede toplu iş sözleşmesi (TİS) imzaladı. Gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarının genişletildiği TİS ile İzmir’in kurtuluş günü…
Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’de 10 ay içinde 20 gazeteci hayatını kaybetti. Gazeteciler Sendikası, Sağlık Bakanı Koca’ya gönderdiği mektupla, gazetecilere de COVID-19 aşısında öncelik verilmesini istedi.…
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Evrensel, çalışanlar lehine yeni kazanımlar içeren 4. dönem toplu iş sözleşmesini imzaladı. Ocak 2021’de imzalanan sözleşme iki yıl yürürlükte…
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Bianet arasında 3. dönem toplu iş sözleşmesi yeni kazanımlarla imzalandı. Aralık 2020’de imzalanan ve iki yıl yürürlükte olacak yeni sözleşme…
Sendika hakkınızı korur. Sendikalı çalışanlar daha yüksek maaş alır. Sendikalı işyerinde insanca çalışma düzeni vardır. İzin ve ikramiyeler de cabası.
Ücretiniz, fazla mesai ücretiniz, bayram çalışmanız, hafta tatili çalışmanız ödenmezse; çalıştığınız kurumun yayın politikasında kabul edilemez bir değişiklik olmuşsa, SGK sigortanız süresinde ve tam olarak yapılmamışsa ve bu düzeltilmemişse, haklı sebeplerle istifa edip kıdem tazminatınızın ödenmesini talep edebilirsiniz.
Yıllık izinin kullanılması esastır. Meslek kıdeminiz 10 yıldan düşük ise yılda dört hafta ücretli izin hakkınızdır. Meslek kıdeminiz 10 yıl ve üstü ise yılda altı hafta izin yapabilirsiniz.
Toplu iş sözleşmesiz işyerlerinde altı gün çalışmanız talep edilebilir ve yasaya göre 48 saat ‘normal’ çalışma sürenizdir. 49. saat artık fazla çalışmadır ve ayrıca ücretlendirilmesi gerekir. İşten ayrılırken geriye doğru beş yıllık fazla mesai ücretinizi isteyebileceğinizi unutmayın.
O işyerinde gazetecilik yaptığınızı gösterecek, haberleri, fotoğrafları, taksi fişlerini, yazışmaları biriktirin. İşyerinden ayrıldıktan sonraki beş yıl içinde dava açıp sigortasız günlerinizin karşılığını alırsınız.
Sakin olun. Şirket o anki şaşkınlığınızdan faydalanmaya çalışabilir. Hiçbir belgeye imza atmayın. Fotoğraflarını çekip Sendika’nın avukatlarına gönderin ve onların yönlendirmelerini dinleyin.